JOE BIDEN OBRATIO SE U BIJELOJ KUĆI: Očekuje da će Iran napasti Izrael "prije nego kasnije"

Upitan koja je njegova poruka Iranu upravo sada, predsjednik je rekao: "Nemoj."

  • Svijet

  • 12. Apr. 2024  12. Apr. 2024

  • 0

Predsjednik Joe Biden rekao je novinarima u Bijeloj kući u petak da očekuje da će Iran napasti Izrael "prije nego kasnije".

Ne želim ulaziti u sigurnosne informacije, ali očekujem da će prije nego kasnije", rekao je Biden novinarima na pitanje koliko će iranski napad na Izrael biti neizbježan.

Upitan koja je njegova poruka Iranu upravo sada, predsjednik je rekao: "Nemoj."

U odgovoru na više pitanja novinara u prostoriji, uključujući CNN-ovog MJ Leeja koji je pitao jesu li američke trupe u opasnosti - Biden se vratio na podij i rekao da su Sjedinjene Države "posvećene" obrani Izraela.

“Posvećeni smo odbrani Izraela. Podržaćemo Izrael, pomoći ćemo u odbrani Izraela i Iran neće uspjeti”, rekao je Biden.

SAD su u visokoj pripravnosti zbog značajnog iranskog uzvratnog napada na Izrael posljednjih dana, jer raste strah od šireg regionalnog rata.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...