NAPETO JE: Iran preuzeo odgovornost za zapljenu broda, Izrael zaprijetio

Helikopter specijalnih snaga Gardijske mornarice ukrcao se na brod pod portugalskom zastavom i zaplenio ga, dodala je IRNA.

  • Svijet

  • 13. Apr. 2024  

  • 0

Iranska državna novinska agencija IRNA objavila je u subotu da je Revolucionarna garda zaplijenila brod MSC Aries za koji su rekli da je "povezan s Izraelom" i da se prebacuje u iranske teritorijalne vode, prenosi Reuters.

Helikopter specijalnih snaga Gardijske mornarice ukrcao se na brod pod portugalskom zastavom i zaplenio ga, dodala je IRNA.

Portparol izraelske vojske se nedugo zatim oglasio kazavši da će Iran snositi posljedice ako eskalira nasilje u regionu Reuters.

“Iran će snositi posljedice jer je odlučio dalje eskalirati situaciju”, rekao je admiral Daniel Hagari u izjavi.

“Izrael je u stanju pripravnosti. Povećali smo našu spremnost da zaštitimo Izrael od dalje iranske agresije. Takođe smo spremni da odgovorimo.”

Reuters prenosi da su Hagarijevi komentari uslijedili nakon što je izjava data u vezi sa zapljenom plovila u vodama između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Irana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...