GSS SARAJEVO U AKCIJI: Izvukli povrijeđenog planinara s Visočice (FOTO)

Iz GSS-a Stanica Sarajevo naveli su kako su primili poziv danas u 12:42 sata.

  • Hronika

  • 13. Apr. 2024  13. Apr. 2024

  • 0

Gorska služba spašavanja Stanica Sarajevo izvukla je danas povrijeđenog planinara s Visočice, gdje je zajedno s još dvojicom planinara penjao vrh Džamija.

Iz GSS-a Stanica Sarajevo naveli su kako su primili poziv danas u 12:42 sata, a da je akcija završena oko 17:30 sati. Navode da su se tri planinara penjala na vrh Džamija na Visočici kada se jedna osoba povrijedila. 

"Prva ekipa je stigla do unesrećenog, zbrinula povredu i krenula u transport, ali zbog zahtjevnog terena i udaljenosti, angažovan je i drugi tim koji se ubrzo uputio na Visočicu da pruži dodatnu podršku", kazali su.

Nakon zbrinjavanja i transporta s nepristupačnog terena, unesrećena osoba je prebačena vozilom do hitne pomoći.

"Ovom prilikom se zahvaljujemo i prijateljima unesrećenog za odličnu saradnju i pomoć koju su pružili tokom akcije", poručili su iz GSS-a Stanica Sarajevo.

Akcija na Visočici GSS - Stanica Sarajevo primila je poziv u 12:42 sati na dežurni telefon. Tri planinara su penjala...

Objavljuje Gorska Služba Spašavanja, Sarajevo - Mountain Rescue Service, SarajevoSubota, 13. travnja 2024.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...