OČI SVIJETA UPRTE U TEL AVIV: Netanyahu danas okuplja izraelski ratni kabinet, uskoro će pasti odluka...

Cameron je rekao da bi Velika Britanija snažno reagirala kada bi neprijateljska zemlja napala njezin konzulat

  • Svijet

  • 15. Apr. 2024  

  • 0

Novinska agencija Reuters izvijestila je da će izraelski premijer Benjamin Netanyahu u 14 sati po lokalnom vremenu (13 po hrvatskom) ponovno okupiti svoj ratni kabinet.

Ministar vanjskih poslova David Cameron naoko je priznao da je Iran imao pravo kada je reagirao na napad na svoju ambasadu u Damasku u Siriji, piše The Guardian.

Međutim, Cameron je reakciju Irana doveo u pitanje zbog činjenice da su njome ugrozili živote civila. Smatra se da je napad na iransku ambasadu u Damasku izveo Izrael.

Novinari TV postaje Sky News pitali su Camerona je li Izrael donio dobru odluku kada je napao iransku ambasadu. Podsjetimo, u tom su napadu poginuli visoki iranski vojni zapovjednici.

- Mogu u potpunosti razumjeti frustraciju koju Izraelci osjećaju kad pogledaju Iransku revolucionarnu gardu, i gledaju užasne stvari koje su učinili diljem svijeta, uključujući potporu koju daju Hamasu, i naravno, Hamas je odgovoran za napad od 7. listopada i tu sve počinje. Tako da možete potpuno razumjeti frustraciju - rekao je Cameron.

- Složio bih se da postoji velika razlika između onoga što je Izrael učinio u Damasku i 301 oružja koje je država Iran ispalila na državu Izrael. Stotinu i jedna balistička raketa, 36 krstarećih raketa, 185 dronova, to je stupanj razlike. I mislim da je Iran učinio nepromišljenu i opasnu stvar, a mislim da to cijeli svijet može vidjeti. Sve te zemlje koje su se nekako pitale, pa, znate, koja je prava priroda Irana? Sve je crno-bijelo.

Cameron je rekao da bi Velika Britanija snažno reagirala kada bi neprijateljska zemlja napala njezin konzulat. Novinari Sky Newsa rekli su Cameronu da Iran vjerojatno smatra da je njegov napad na Izrael bio "snažna reakcija".

- Ono što želim reći je da je napad koji su izveli bio vrlo velikih razmjera. Zemlje imaju pravo odgovoriti kada smatraju da su pretrpjele agresiju, naravno da imaju. Ali pogledajte razmjere tog odgovora. Da to oružje nije oboreno. Moglo je biti tisuće žrtava, uključujući i civilne žrtve. Mislim da je to jako važna stvar koju treba uzeti u obzir - rekao je Cameron.

Cameron je dodao da je situacija u Gazi "neprihvatljiva" te da je tijekom posljednjih 20 godina s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom vodio nekoliko ozbiljnih razgovora na tu temu.

"Naš je posao surađivati s izraelskom vladom kako bismo ih podržali u njihovoj kampanji da se riješi Hamasa, i mislim da je to ispravno", rekao je Cameron. "Bit će nesuglasica. Vodili smo s njima neke vrlo teške razgovore. Na primjer, o potrebi za dopremom pomoći u Gazu, gdje sam bio izuzetno oštar", dodao je britanski ministar. "Moramo raditi s premijerima i vladama koje su tamo. Netanyahu je u mnogim situacijama donio dobre odluke, ali ponekad se ne slažemo. Kad to učinimo, trebali bismo imati iskrene razgovore. To prijatelji rade. Mislim da je ne puštanje više u Gazu bila greška", zaključio je Cameron.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...