NADA POSTOJI, ALI ŠANSE SU MALE: Da li će Apelaciona komisija Nogometnog saveza BiH Sarajevu vratiti oduzete bodove

Utakmica je odigrana u martu.

  • Sport

  • 16. Apr. 2024  16. Apr. 2024

  • 0

Kako sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ulazi u sami finiš, a borba za mjesta koja vode u Evropu ili osiguravaju opstanak u najvišem rangu se rasplamsava, svaki bod postaje zlata vrijedan.

Zato će konačni rasplet u vezi oduzimanja bodova Fudbalskom klubu Sarajevo, zbog napuštanja terena u revanš utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv banjalučkog Borca na stadionu "Asim Ferhatović Hase", koja je odigrana 13. marta, imati posebnu težinu.

Bordo tim (41 bod, koliko ostaje nakon oduzimanja tri) jedan je od aspiranata za plasman u Evropu.

Ako uzmemo u obzir da je vodeći tandem već nedostižan - Borac (62 boda) i Zrinjski (55) - konkurenti Sarajevu za preostalo jedno ili dva evropska mjesta (zavisno od raspleta u Kupu BiH), jesu Velež (43 boda), Posušje (38) i Sloga (38).

A tri boda više ili manje na kontu u tom slučaju nisu nimalo beznačajna, prenosi Raport.

FK Sarajevo je nakon kazne Disciplinske komisije Nogometnog saveza BiH podnio žalbu Apelacionoj komisiji kao drugostepenom organu koja bi trebala konačnu odluku donijeti iduće sedmice. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...