PADAJU REKORDI: Tešanjski div ne prestaje rasti

Kompanija je u prošloj godini ostvarila rekordne ukupne prihode od čak 278 miliona maraka, piše BiznisInfo.ba.

  • Ekonomija

  • 16. Apr. 2024  

  • 0

Tešanjski div Madi prerastao je u jednu od najvećih domaćih kompanija, zahvaljujući stalnim investicijama.

Kompanija je u prošloj godini ostvarila rekordne ukupne prihode od čak 278 miliona maraka, piše BiznisInfo.ba.

Poređenja radi, prihodi su 2022. godine bili oko 234 miliona, a godinu prije toga 186 miliona.

To pokazuje kakvom nevjerovatnom brzinom raste ova kompanije.

Osim toga, lani je ostvarena rekordna zarada od 37 miliona maraka, što je rast za skoro 17 miliona u odnosu na 2022. kada je bila oko 20,7 miliona KM. Ova kompanija zapošljava skoro 600 radnika.

Firma je poznata po proizvodnji pilećeg mesa, po čemu je jedan od lidera na Balkanu. U posljednje vrijeme okušava se i u nekim drugim granama biznisa.

Između ostalog, prije dvije godine kupili su firmu Agromix u Doboju te su krajem prošle godine pustili u pogon novu fabriku stočne hrane. Time je Agromix postao najveći proizvođač stočne hrane u državi.

"Kada je u pitanju ukupna investicija, riječ je o cifri od oko 19 miliona KM", kazao je ranije direktor firme Maid Jabandžić za naš portal.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...