POSLAO PORUKU SCHMIDTU: "Tvita" li to Dodik sa ročišta na Sudu BiH?

Dok traje ročište, Dodik je uputio putem platforme X poruku visokom predstavniku u BiH Christianu Schmidtu.

  • Vijesti

  • 17. Apr. 2024  17. Apr. 2024

  • 0

Na Sudu Bosne i Hercegovine danas je nastavljeno suđenje predsjedniku bh. entiteta RS Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika RS-a Milošu Lukiću.

Dok traje ročište, Dodik je uputio putem platforme X poruku visokom predstavniku u BiH Christianu Schmidtu.

Pretpostavlja se da iza same objave na X-u ne stoji sam Dodik (s obzirom na to da unošenje mobitela nije dozvoljeno nikome ko prisustvuje suđenju, pa ne bi smjelo biti dozvoljeno ni njemu), već neko iz njegovog tima, ali sam sadržaj je onakav na kakav smo odavno navikli od predsjednika RS-a. 

"Jedino mjesto u BiH na koje bi Šmit morao da dođe jeste neustavni sud i to da odgovara za haos koji je izazvao. BiH je u dubokoj krizi jer su američki poslušnici prihvatili da izvrše naredbe i sprovedu odluke osobe koja nelegalno boravi u BiH, zato što je to Amerika tražila. 

Ta osoba treba da objasni na koji način je došla ovdje i da odgovara za lažno predstavljanje. I da ima papir, za koji cijeli svijet zna da nema, jer ga ne priznaju ni Rusija ni Kina, ne bi imao pravo da radi to što radi i nameće zakone u suverenoj zemlji. On je srušio institucije, obesmislio postojanje parlamenta i uveo sve u stanje opšte nesigurnosti u BiH. 

Zahvaljujući lažnom političkom procesu koji se vodi protiv mene, cijeli svijet može da čuje i vidi da je u jednoj zemlji, koja bi trebalo da bude suverena, jedan čovjek, koji se pritom lažno predstavlja kao visoki predstavnik jer za to ima podršku Amerike, Britanije i Njemačke, nametnuo zakon kojim može da kažnjava legalno izabrane predstavnike institucija zato što ispunjavaju svoje obaveze u skladu s Ustavom i svojim nadležnostima. 

Svako ročište u lažnom procesu koji se vodi protiv mene, ali i cijele Republike Srpske, koja ne priznaje tog prevaranta Šmita, u još lažnijem sudu, gdje pravo nikada nije zaživjelo, a dominira američka sila, je prilika da kažemo naše stavove cijelom svijetu. Nismo mogli dobiti bolji poklon i veći publicitet da razotkrijemo tog njemačkog hohštaplera i sve ono što se pokušava uraditi na ovom prostoru. Šmit je doveden da bi se otela imovina Republici Srpskoj, a njegovi sponzori podržali su ga i omogućili mu da nametne zakone koji će samo učvrstiti njegovo prisustvo ovdje tako što pokušavaju eliminisati sve one koji se bore da sačuvaju Republiku Srpsku. 

Šta god Šmit uradio, neće mu uspjeti. Imovina je pitanje koje je davno riješeno, a on će za svoje zločine odgovarati. Niko do sada nije tako kao on uspio da zagadi cijelu BiH i naruši cijeli sistem i odnose među konstitutivnim narodima. Taj čovjek je bezbjednosna i svaka druga prijetnja i za BiH i za sve ostale i mora da ode", stoji u poruci objavljenoj na službenom nalogu predsjednika RS-a na X-u. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...