PRVE IZLAZNE ANKETE: Pogledajte kako stoje najjače stranke na izborima u Hrvatskoj

U Hrvatskoj se danas održavaju parlamentarni izbori za 11. saziv Hrvatskog sabora.

  • Regija

  • 17. Apr. 2024  17. Apr. 2024

  • 0

U Sabor se bira 151 zastupnik, 140 u deset izbornih jedinica u Hrvatskoj, osam biraju pripadnici nacionalnih manjina u 12. jedinici, a tri birači bez prebivališta u Hrvatskoj u 11. jedinici koju praktično čini cijeli svijet.

Objavljene su i prve izlazne ankete.

Prema izlaznim anketama Nove TV, HDZ i partneri osvajaju 58 mandata, SDP i partneri 44, Domovinski pokret i partneri 13, Možemo i partneri 11, Most i partneri 9, NPS (Matija Posavec) 2 mandata, IDS i partneri također 2 mandata, a jedan mandat osvaja Fokus, prenosi Index.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...