UTAKMICE PLAY INN-a NBA LIGE: „Philadelphia“ izborila plasman u play off, „Miami Heat “ i „Chicago Bulls“ to tek trebaju učiniti

„Phildelphiju“ u prvom krugu play offa čekaju „New York Knicksi“ drugoplasirana ekipa Istočne konferencije.

  • Sport

  • 18. Apr. 2024  

  • 0

Košarkaši „Philadelphia 76ers“ plasirali su se u play off Istočne koneferencije NBA lige nakon što su noćas savladali na svom parketu ekipu „Miami Heata“ 105-104.  U prvom poluvremenu domaćini su igrali neobjašnjivo loše, posebno se to odnosi na njihovog najboljeg košarkaša Joela Embida, prošlogodišnjeg MVP-a NBA Lige. „Miami“ je na poluvrijeme otišao sa 13 poena razlike.

U nastavku je ključni igrač utakmice bio Nicolas Batum. Francuz je ubacio nekoliko ključnih trojki (ukupno 6) a pri tom odigrao i vrhunsku odbranu na najboljem igraču „Miamia“ Jimmy Butleru. U ključnim trenucima utakmice se razigrao i Embid koji je utakmicu završio sa 23 poena i 18 skokova. „Miami“ je predvodio Tyler Hero sa 25 poena i 9 asistencija.

„Phildelphiju“ u prvom krugu play offa čekaju „New York Knicksi“ drugoplasirana ekipa Istočne konferencije.

„Chicago Bullsi“ će se sa „Miami Heatom“ boriti za drugog učesnika play offa nakon što su rano jutros pobijedili „Atlanta Hawkse“ sa 131-105. Izuzetno raspoložen je bio bek „Bullsa“ Coby White koji je ubacio 42 poena, imao 9 skokova i 6 asistencija. Vrlo dobar je bio i crnogorski centar Nikola Vučević sa 24 poena i 12 skokova.

Bogdan Bogdanović je za „Hawkse“ ubacio 21 poen.

Pobjednik duela „Miami“-„Bullsi“ igrat će protiv lidera Istočne konferencije „Boston Celticsa“.

 

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...