ČINI SE KAO ODLIČNA ZAMJENA, ALI...: Da li je supa iz kesice zdrava?

Zato ponekad nemamo vremena za pripremu domaće supe, već posegnemo za onim iz kesice. Mnogi se pitaju da li je ova supa zdrava ili bar "neutralna".

  • Zdravlje

  • 18. Apr. 2024  

  • 0

Dobijate četiri tanjira supe za par minuta i čini se kao odlična zamjena.

Ali, ako ih često konzumirate, morate znati nekoliko stvari. Sastav supeiz kesice nije baš dobar za naše zdravlje, jer sadrže dosta soli i rezance od bijelog brašna,

To znači da je povećan udio ugljenih hidrata, a poseban problem predstavljaju trans masti, odnosno hidrogenizovane biljne masti i pojačivači ukusa.

Visoka koncentracija trans masti, šećera i soli može oštetiti ćelije i povećati rizik od zapaljenskih procesa u organizmu.

Ako dva do tri puta nedjeljno jedete supe iz kesice, to nije dobro. Izbjegavajte čestu konzumaciju ovih supa.

(MONDO)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...