ŽESTOKA KRITIKA CRNOGORSKIM VLASTIMA: "Ne brukajte se i donesite odluku o kosponzorstvu Rezolucije o Srebrenici!"

On je pozvao ostale iz Pokreta Evropa sad da podrže javno inicijativu mnogih nevladinih organizacija, među kojima je i CHO, i da utiču da Crna Gora takođe bude kosponzor.

  • Regija

  • 18. Apr. 2024  

  • 0

Diplomata i predsjednik Crnogorskog helsinškog odbora (CHO) Miodrag Vlahović pozvao je Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore zatraživši reakciju povodom informacija iz Washingtona prema kojima je crnogorski diplomata kazao da još nisu dobili smjernice iz Podgorice kako da se postave u slučaju Rezolucije o Srebrenici. 

"Nemate još instrukciju?! Možda bi ministar Filip Ivanović mogao da i u vezi Rezolucije uradi kao za NATO: da kaže da je Crna Gora za, iako je on lično protiv. A neka se premijer Milojko Spajić i Vlada Crne Gore bar u ovom slučaju ugleda na američkog pomoćnika državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Džejmsa O’Brajan i neka Crna Gora bude kosponzor Rezolucije o Srebrenici, iako on lično misli da se tamo nije dogodio genocid", naveo je Vlahović u objavi na mreži X.

On je pozvao ostale iz Pokreta Evropa sad da podrže javno inicijativu mnogih nevladinih organizacija, među kojima je i CHO, i da utiču da Crna Gora takođe bude kosponzor.

"Ne brukajte se, ovo je pitanje časti i čojstva", poručio je Vlahović.

alt

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...