POSTIZBORNA DRAMA U HRVATSKOJ: Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika, čeka se odluka Mosta!

Osim SDP-a i koalicijskih partnera te stranke, svoju podršku su dali zastupnici Možemo!, IDS-a, Nezavisne liste Matije Posavca i zastupnik Fokusa.

  • Regija

  • 18. Apr. 2024  

  • 0

Rijeke pravde su, kako doznaje hrvatski portal Telegram, dosad već okupili 57 zastupnika koji bi za mandatara podržali Zorana Milanovića.

Osim SDP-a i koalicijskih partnera te stranke, svoju podršku su dali zastupnici Možemo!, IDS-a, Nezavisne liste Matije Posavca i zastupnik Fokusa.

U ovom taboru očekuju i podršku Mosta, a stranka Bože Petrova dan provodi na internim sastancima. S potpisima zastupnika koalicije Mosta i Suverenista, Milanović bi imao podršku 68 zastupnika, sa čime bi se išlo prema zastupnicima nacionalnih manjina. Kad bi dobili i tih osam potpisa, imali bi većinu u parlamentu, piše Telegram.

Milanović je ranije obećao da će kao predsendik države dati mandat onom stranačkm lideru koji okupi parlamentarnu većinu – tj. 76 saborskih ruku.

U svojoj prvoj izjavi nakon izbora, Milanović je rekao da je hrvatski ustav jasan: mandat za sastavljanje nove Vlade može dobiti samo osoba koja dokaže da uživa podršku 76 zastupnika izabranih u Hrvatski sabor.

"Razgovori o sastavljanju nove saborske većine traju i svi koji sudjeluju u tim razgovorima moraju voditi računa o volji hrvatskih ljudi iskazanoj na izborima. Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava", objavio je Milanović na Facebooku.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...