NERIN DIZDAR SE OGLASIO NAKON DODIKOVOG MITINGA: "Nadam se da će do negatora genocida doprijeti riječi vojnika Vojske RS-a koji je svjedočio u Haagu"

Smatra da bi do onih koji negiraju genocid u Srebrenici trebale doprijeti riječi vojnika Vojske Republike Srpske.

  • Politika

  • 18. Apr. 2024  18. Apr. 2024

  • 0

Ministar raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH Nerin Dizdar oglasio se nakon što je održan miting "Srpska te zove" u Banjoj Luci sa kojeg se opet, po ko zna koji put, negirao genocid u Srebrenici, prenosi Klix.ba.

"Danas se u jednom kutku svijeta, u jednoj nižoj administrativnoj jedinici suverene države održavaju skupovi i sjednice na kojim je jedna od glavnih aktivnosti utrkivanje u negiranju počinjenog zla, genocida u Bosni i Hercegovini utvrđenog presudama Međunarodnog suda u Hagu", rekao je Dizdar.

Smatra da bi do onih koji negiraju genocid u Srebrenici trebale doprijeti riječi vojnika Vojske Republike Srpske.

"Riječ je o zaštićenom svjedoku koji je svjedočio genocidu i spašavanju ranjenog sedmogodišnjeg dječaka Fahrudina Muminovića iz polja smrti, dječaku koji se pojavio ispod hrpe tijela, ranjen, ali živ. Vojniku je naređeno da i dječaka odvede u smrt, ali ga je ipak spasio", kaže Dizdar.

Stava je da ako je u najmračnijem trenutku u tom čovjeku prevladala ljudskost, ne treba gubiti nadu da postoji barem mrva ljudskosti u onima koji negiraju svjedočenje vojnika vojske RS-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...