VELIKO IZNENAĐENJE: Bayern ostao bez prvog kandidata za novog trenera

Nagelsmann je u septembru 2023. preuzeo Njemačku te za početak potpisao ugovor do kraja Eura. S obzirom na to da je taj dogovor trebao završiti u juku, Nagelsmann je bio glavni kandidat za novog trenera Bayerna nakon što Thomas Tuchel napusti klupu s istekom sezone.

  • Sport

  • 19. Apr. 2024  

  • 0

Julian Nagelsmann (36) produljio je ugovor te će ostati selektor njemačke reprezentacije do 2026. godine, objavio je Njemački nogometni savez (DFB). Talentirani trener tako neće voditi reprezentaciju samo na ovogodišnjem Europskom prvenstvu, kojem je Njemačka domaćin, već bi trebao ostati do Svjetskog prvenstva u SAD-u, Kanadi i Meksiku.

Nagelsmann je u septembru 2023. preuzeo Njemačku te za početak potpisao ugovor do kraja Eura. S obzirom na to da je taj dogovor trebao završiti u juku, Nagelsmann je bio glavni kandidat za novog trenera Bayerna nakon što Thomas Tuchel napusti klupu s istekom sezone.

Međutim, došlo je do preokreta, Nagelsmann ostaje u reprezentaciji i to je veliko razočaranje za vodstvo Bayerna i njegove operativce Christopha Freunda i Maxa Eberla, koji su ga željeli vratiti u klub koji je vodio u 84 utakmice između jula 2021. i marta 2023. godine.

"Nagelsmann je bio na popisu želja brojnih velikih klubova diljem Europe"

"Srce je odlučilo. Velika je čast trenirati reprezentaciju i raditi s najboljim igračima u zemlji. Uspješnim, strastvenim nastupima imamo priliku inspirirati cijelu zemlju. Doista su me dirnule pobjede protiv Francuske i Nizozemske u ožujku. Želimo zajedno nastupiti na domaćem Euru, jako se veselim tome", poručio je Nagelsmann za službenu stranicu DFB-a.

Predsjednik DFB-a Bernd Neuendorf poručio je da je Nagelsmann bio "na popisu želja brojnih velikih klubova diljem Europe", ali dodao je da je reprezentacija za Nagelsmanna "više od običnog posla". Inače, Nagelsmann je jedan od najtalentiranijih mladih trenera na svijetu. Dosad je kao glavni trener vodio Bayern, RB Leipzig i Hoffenheim.

Njemačka čeka dobar rezultat na velikom natjecanju

Sada mu slijedi Euro na kojem će biti u skupini A sa Škotskom, Mađarskom i Švicarskom. Njemačka je bila u krizi do pobjeda nad Nizozemskom (2:1) i Francuskom (2:0) u prijateljskim susretima odigranima u ožujku.

Nakon što je na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. ispala u skupini s Japanom, Španjolskom i Kostarikom, nastavila je sa slabim rezultatima. Tokom cijele 2023. godine pobijedila je samo Peru, Francusku i Sjedinjene Američke Države. Izbornik Hansi Flick dobio je otkaz u septembru  2023., Rudi Völler vodio je reprezentaciju u jednom susretu, a zatim ju je preuzeo Nagelsmann. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...