RAFAEL NADAL ISKRENO: "U Barceloni sam igrao pod ručnom kočnicom"

Jedan od najvećih boraca u historiji tenisa, objašnjava šta se desilo protiv De Minaura koji je slavio sa 7:5, 6:1.

  • Sport

  • 19. Apr. 2024  

  • 0

Prošlo je nekoliko dana od poraza od Alexa de Minaura u drugom kolu serije 500 u Barceloni i Rafael Nadal je podvukao crtu. Bio je to njegov tek drugi turnir u 2024, posle Brisbanea u prvoj nedjelji januara.

“Kada se sve sabere, pozitivno je da sam mogao ponovo da igram. Samo nedjelju dana ranije nisam vjerovao da je to moguće” podsjeća Rafa da je otkazao učešće u Monte Carlu i nastavlja:

“Druga pozitivna stvar je da sam završio turnir ne povrijedivši se. Morao sam mnogo toga da preduzmem da se to ne bi dogodilo, ali uspio sam. Sa druge strane, šteta je što nisam uspoio da igram kako sam želio kako bih imao šansu za trijumf. Ali, morao sam da igram pod ručnom kočnicom. Drugačije nije moglo i to moram da prihvatim”

Jedan od najvećih boraca u historiji tenisa, objašnjava šta se desilo protiv De Minaura koji je slavio sa 7:5, 6:1.

“Čim je dobio prvi set, znao sam da je gotovo. Mogao sam u nastavku da osvojim još nekoliko gemova ali nisam bio spreman za to. Nisam mogao da igram još sat-dva da bih eventualno pobijedio. U drugom setu mi je bilo važno samo da se ne povrijedim ponovo. Nije mi bilo lako, uradio sam sve potpuno suprotno mom razumijevanju sporta” objasnio je Nadal da jednostavno nije mogao da se bori do kraja, kao uvijek.

Već sljedeće nedjelje je masters u Madridu, a rekorder u broju titula, petostruki šampion, vjeruje da će biti u žrijebu.

“Videćemo kako će biti. Moj cilj je sada samo da igram turnire. A poslije želim da mogu stvarno da ih igram. Ne zbog rezultata, nego da vidim da li mogu da se borim za uspjeh, da budem u stanju da na terenu dam sve od sebe. Sada moram da vidim kako će moje tijelo izdržati naredne napore. Želim da igram tako da uvijek imam šanse za pobjedu, a ne kao u drugom setu protiv De Minaura”, kazao je Španac.

Nadal je prijavljen za masterse u Madridu i Rimu kao i za Roland Garros. Trenutno je 644. na svijetu, na novoj listi poslije Barcelone skočiće za nešto više od sto mjesta, ali za njega to nije problem. Prvo zato što igra pod zaštitnim rejtingom, drugo zato što kao bivši grand slam šampion i broj 1 ima pravo na neograničen broj vajld karti, a treće, jer svi turniri mole Boga da im on dođe.

Sve mečeve iz Barcelone, kao i sa ostalih turnira u ovoj nedjelji, možete ekskluzivno da pratite na kanalima Sportkluba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...