PUBLIKA VAŽNIJA OD KRITIKE: Psihološki triler s Bruceom Willisom i Samuelom L. Jacksonom šesti je najgledaniji...

(...) film na Netflixu.

  • Kultura

  • 20. Apr. 2024  20. Apr. 2024

  • 0

Bruce Willis, Samuel L. Jackson i James McAvoy tri su velika imena koja se pojavljuju u psihološkom trileru Glass. Film je nedavno stigao na Netflix i probio se na šesto mjesto najgledanijih filmova u Hrvatskoj.

Glass je film iz 2019. godine, koji je zamišljen kao nastavak filmova Unbreakable (2000.) i Split (2016.). Radnja prati zaštitara Davida Dunna (Bruce Willis), koji se suočava sa Zvijeri (James McAvoy), čovjekom nadljudske snage i 23 različite osobnosti. Obojica završe u psihijatrijskoj bolnici, gdje susreću misterioznog Elijaha Pricea, odnosno Mr. Glassa (Samuel L. Jackson), koji zna tajnu iza njihovog postojanja, prenosi Index.hr.

Prema Rotten Tomatoesu, kritičari su filmu dali 37 posto, dok je publika bila velikodušnija sa 67 posto. Film je na kinoblagajnama diljem svijeta zaradio 278 miliona dolara, dok mu je budžet iznosio 9 miliona dolara.

U Glassu glume i Sarah Paulson, Anya Taylor-Joy, Luke Kirby, Spencer Treat Clark te Diana Silvers.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...