KUHA U HRVATSKOJ: Političar iz Travnika uzburkao javnost -"Ustavni sud je nebitan, HDZ je nebitan..."

Kolakušićev suradnik: Ustavni sud je irelevantan, HDZ je irelevantan. "Oporbo, osvijesti se".

  • Regija

  • 20. Apr. 2024  

  • 1

Rezultate izbora i odluku Ustavnog suda na Facebooku je jutros komentirao Ivan Lovrinović, političar rodom iz Travnika i profesor na zagrebačkom Ekonomskom fakultet i jedan od osnivača stranke Mislava Kolakušića - Pravo i pravda. Kaže da je oporba pobijedila na izborima te pozvao na ujedinjenje kako bi se srušio HDZ.

"HDZ je osvojio 61 mandat, čitava oporba 82, a manjinama pripada po Ustavu 8 mandata. I tko je onda pobjednik ovih izbora? Nije HDZ nego oporba. Samo je pitanje zna li to ona ili im netko treba reći. Ako znamo da je HDZ dobio 8 mandata na poklon od stranaka koje nisu prešle prag onda je on zapravo osvojio svega 53 mandata!

U čemu je onda glavni problem? U tome što oporba mora shvatiti da ima ogormnu većinu od čak 90 zastupnika za sastavljanje vlade. Pa čak ako izuzmemo manjine (njih i tada ima 82 zastupnika. Dakle, broj ruku za većinu i sve odluke je tu. Samo treba osvijestiti ideju o privremenom zajedničkom cilju a to je micanje HDZ-a da bi se riješio uvjet svih uvjeta - Izborni zakon.

Ta nužna zajednička svijest oporbe pokazala bi da ona može, barem privremeno, izaći iz svojih partikularnih interesa i da je dostojna svoje uloge narodnih zastupnika i više razine promišljanja.

U tom slučaju je HDZ irelevantan čimbenik, kao što je irelevantno mišljenje Ustavnog suda, tog parapolitičkog tijela isluženih političara, koji treba ukinuti i formirati Ustavno vijeće koje neće sudovati o svemu i svačemu i biti sluškinja politike. Takva je praksa u zemljama zrele demokracije", poručio je.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...