KRAJ JEDNE ERE: Barbarez ima novog kapitena, vrijeme je za novu generaciju Zmajeva

Sergej Barbarez na svom predstavljanju nagovijestio je podmlađivanje reprezentacije BiH.

  • Sport

  • 20. Apr. 2024  20. Apr. 2024

  • 2

Amar Dedić (21) na svom Instagramu je podijelio jedan dio prvog obraćanja Sergeja Barbareza kao selektora reprezentacije BiH.

“Reprezentacija nije skup najboljih igrača, nego onih koji je najviše osjećaju i najviše žele” poručio je Barbarez, a podijelio je Dedić.

Dedić je bio strijelac na posljednjem susretu BiH protiv Ukrajine. Žrtvovao se i većinu susreta igrao povrijeđen

Kapitena Salzburga mnogi vide kao nasljednika Edina Džeke, odnosno kapitena Bosne i Hercegovine.

Osim evidentne vrhunske kvalitete i liderskih karakteristika, Dedić za razliku od većine igrača koji nisu odrasli u Bosni i Hercegovini odlično govori naš jezik i ne libi se često izaći pred javnost.

Na odlasku o njemu je u superlativima govorio i Savo Milošević.

“Dedića očekuju najveći klubovi” poručio je.

Austrijanci i danas žale za jednim od najvećih talenata koji su propustili, a o Dediću je govorio i aktuelni selektor Ralf Ragnick.

Ipak, Amar nikada nije imao dilemu da igra za Bosnu i Hercegovinu, pa nosi dres BiH još od U15 selekcije.

Sergej Barbarez na svom predstavljanju nagovijestio je podmlađivanje reprezentacije BiH.

Kako je cilj plasman na EURO 2028 rekao je kako će računati na igrače koji mogu izdržati četiri godine i da ne misli stalno mijenjati igrački kadar. To bi u praksi značilo da se Edin Džeko i Miralem Pjanić povlače iz reprezentacije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...