"USPAVANI DON": Trump zadrijemao na vlastitom suđenju!?

Sada Bidenov štab ismijava bivšeg predsjednika Donalda Trumpa nazvavši ga "uspavanim Donom" nakon izvještaja da je zaspao u više tačaka tokom suđenja za tajni novac u New Yorku.

  • Svijet

  • 20. Apr. 2024  20. Apr. 2024

  • 0

Donald Trump nebrojeno je puta aktualnog američkog predsjednika Joe Bidena nazvao "pospanim Joeom", time sugeriravši kako je 81-godišnji predsjednik preumoran ili "kognitivno oštećen" da bi služio u Ovalnom uredu. Sada su Trumpovi protivnici iznijeli slične tvrdnje o bivšem predsjedniku.

Ovosedmično drijemanje bivšeg predsjednika u sudnici tokom suđenja u New Yorku – naime, više novinara i posmatrača suđenja kazalo je da su vidjeli Trumpa kako drijema tokom sva prva četiri dana suđenja – dalo je podstrek Bidenovoj kampanji da okrene narativ protiv Trumpa, piše Newsweek.

Sada Bidenov štab ismijava bivšeg predsjednika Donalda Trumpa nazvavši ga "uspavanim Donom" nakon izvještaja da je zaspao u više tačaka tokom suđenja za tajni novac u New Yorku.

Trump se inače izjasnio nevinim po 34 tačke optužnice za krivotvorenje poslovne dokumentacije povezane s prikrivanjem novca isplaćenog zvijezdi filmova za odrasle Stormy Daniels tokom njegove predsjedničke kampanje 2016.

U saopćenju za javnost pod naslovom "Presuda je stigla: pospani Don ima sedmicu iz noćne more", Bidenov izborni štab ismijao je bivšeg predsjednika.

Glasnogovornik Biden-Harrisove kampanje 2024. James Singer dodao je u izjavi uključenoj u priopćenje "strategija Trumpove kampanje jest da zapravo ne provodi kampanju, da rasipa novac, da se ponaša kao ulični lupež, a forsiranje njihovog ekstremnog programa tjera sve više birača."

"Birači žele ekonomiju koja radi za njih, a ne milijardere koji su zaštićeni od zakona i mogu raditi šta god zamisle. Žele predsjednika usredotočenog na rješavanje njihovih problema umjesto onoga koga proždiru vlastiti", napisao je Singer.

Glasnogovornik Trumpove kampanje Steven Cheung rekao je za The Washington Post da su izvještaji o bivšem predsjedniku koji je spavao na sudu "lažne vijesti od novinara koji nije ni bio u sudnici", dok je istaknuo kako "Biden neprestano zaspi na sastancima, te se konstantno spotiče i pada."

Novinarka na koju je Cheung očito mislio jest novinarka New York Timesa Maggie Haberman, čiji tweet u petak je započeo cijelu priču.

Njena objava pokrenula je cijeli talas karikatura na račun "uspavanog Dona".

alt

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...