NAPETA PRAVNA BITKA: David Beckham tuži poznatog glumca zbog navodne finansijske prevare

Bivši engleski reprezentativac tvrdi kako je prevaren u poslovnom pothvatu.

  • Show

  • 20. Apr. 2024  

  • 0

Iako su postali bliski prijatelji kada je David Beckham preselio u Ameriku kako bi igrao za ekipu LA Galaxyja 2007., on i Mark Wahlberg uskoro bi se mogli naći na sudu. Kako prenose strani mediji, slavni engleski nogometaš odlučio je tužiti holivudskog glumca zbog navodnog gubitka od gotovo deset miliona eura.

Bivši prijatelji tako se sada suočavaju u napetoj pravnoj bitki, s Beckhamovom kompanijom DB Ventures Ltd koja tvrdi kako je Wahlberg namjerno prevario nogometaša. Beckham je 2020. postao globalni ambasador njegove kompanije F45 i često su ga fotografirali kako trenira u njihovim teretanama i pozira s trenerima. Isto tako, bivši je nogometaš često viđen kako vježba s brendiranom opremom u F45 fitness centrima i dijeli postove na Instagramu s milionima svojih pratitelja. image

Foto: Profimedia

No sada Beckham tvrdi kako je izgubio ogromnu svotu novca kada su dionice koje su mu obećane zadržane sve dok im cijena nije rapidno pala. Naime, Wahlbergova kompanija obećala je Beckhamu za njegov angažman isplatiti dionice početkom 2022., no iste nisu bile isplaćene u dogovorenom terminu već nekoliko mjeseci kasnije. To možda i ne bi bio toliki problem, da u tom vremenu vrijednost dionice nije pala s 12 američkih dolara po dionici na tri dolara, prenosi Gloria.hr.

Bivši engleski reprezentativac zbog svega što mu se dogodilo sada tvrdi kako je prevaren u ovom poslovnom pothvatu te kroz sudsku tužbu potražuje razliku u novcu za koji vjeruje da je izgubio zbog nepoštivanja dogovora druge strane.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...