JASNA PORUKA IZ LONDONA: "Krajnje je vrijeme da pređemo na implemetaciju dvije postojeće sankcije EU"

Za spomenuti zakon čije usvajanja predstavlja grubo kršenje Dejtonskog sporazuma, nisu glasali predstavnici opozicije

  • Politika

  • 20. Apr. 2024  

  • 0

Nakon što je Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini osudila skup pod nazivom “Srpska te zove” koji je u Banjaluci prijed dva dana organizirao lider SNSD-a i predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik, a sa kojeg su se mogle javno čuti poruke negiranja genocida u Srebrenici, oglasila se članica britanskog Parlamenta baronesa Arminka Helić.

Helić je na objavi Delegacije EU vezanoj za skup u Banjoj Luci, ostavila sljedeću poruku:

“Krajnje je vrijeme da pređemo sa osude koja je uvjek OK za čuti, na implemetaciju – dvije postojeće sankcije EU-a:

-Sankcije protiv kršenja Dejtonskog sporazuma.

-Sankcije vezane za negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca”, poručila je.

Podsjećamo, istog dana kad je održan skup u Banjaluci, održana je i sjednica Narodne skupštine RS na kojoj je usvojen Izborni zakon RS koji predviđa da taj entitet preuzme provođenje izbora od Centralne izborne komisije BiH. Za spomenuti zakon čije usvajanja predstavlja grubo kršenje Dejtonskog sporazuma, nisu glasali predstavnici opozicije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...