RUSI BIJESNI ZBOG ODLUKE AMERIKE: "Bit će poniženi kao u Vijetnamu"

Rusija će "bezuvjetno i odlučno odgovoriti" na američku odluku da se više uključi u ukrajinski rat

  • Svijet

  • 21. Apr. 2024  

  • 3

Rusija je danas poručila da potpora američkih zastupnika novoj pomoći za Ukrajinu u iznosu od 60.84 milijarde američkih dolara pokazuje da Washington tone dublje u hibridni rat protiv Moskve koji će završiti poniženjem kao u Vijetnamu ili Afganistanu.

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova rekla je da je jasno da SAD želi da se Ukrajina "bori do posljednjeg Ukrajinca" uključujući napadima na ruski suvereni teritorij i civile.

 

"Sve dublje i dublje miješanje Washingtona u hibridni rat protiv Rusije pretvorit će se u glasan i ponižavajući fijasko za SAD poput Vijetnama ili Afganistana", rekla je Zaharova. 

Rusija će "bezuvjetno i odlučno odgovoriti" na američku odluku da se više uključi u ukrajinski rat, dodala je. Zamjenik ruskog veleposlanika pri UN-u Dmitrij Poljanski poručio je da se "nema što slaviti".

Napisao je da će se rat nastaviti i da će "više novca završiti u nečijim džepovima, više oružja biti ukradeno i deseci tisuća Ukrajinaca završiti u mašini za mljevenje mesa". Dodao je da je poraz Ukrajine "neizbježan".

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...