IRANSKI VRHOVNI VOĐA PORUČIO: Iran je pokazao svoju moć, ne planiramo odmazdu

Rano u petak nad Isfahanom odjeknule su eksplozije

  • Svijet

  • 21. Apr. 2024  

  • 0

Iranski vrhovni vođa Ali Hamenei zahvalio je oružanim snagama na nedavnom napadu na Izrael, kazavši da je zemlja pokazala svoju moć bez obzira na to koliko je meta pogođeno, objavila je u nedjelju službena iranska novinska agencija.

U prvome izravnom napadu na Izrael Iran je 13. travnja s više od 300 projektila i bespilotnih letjelica gađao izraelski teritorij kao odmazdu za smrtonosni napad Izraela na kompleks veleposlanstva u Damasku 1. travnja.

Većinu projektila i bespilotnih letjelica oborile su izraelske vojne snage i njihovi saveznici, pa je napad Izraelu nanio vrlo malu štetu.

"Ovdje nije primarno koliko je projektila lansirano i koliko ih je pogodilo cilj. Doista je važno to da je Iran tom operacijom pokazao svoju moć", rekao je u nedjelju Hamenei.

Rano u petak nad Isfahanom odjeknule su eksplozije u, kako su izvori tada izvijestili, izraelskom napadu na taj iranski grad.

Teheran je umanjio značaj incidenta, objavivši da ne planira odmazdu, što ide u prilog nastojanjima da se spriječi rat u regiji.

"Nedavnom su operacijom oružane snage uspjele smanjiti trošak i maksimalizirati dobitak", dodao je Hamenei, pozvavši vojne dužnosnike da "bez prekida prate vojne inovacije i uče o neprijateljskim taktikama".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...