JENS STOLTENBERG, GLAVNI TAJNIK NATO SAVEZA: „Odgađanje vojne pomoći Ukrajini ima stvarne posljedice…“

Bundestag strahuje da bi odobrena američka pomoć Ukrajini mogla biti posljednja.

  • Evropa

  • 22. Apr. 2024  

  • 0

Sjedinjene Američke Države "ne kasne" s vojnom pomoći Ukrajini, ali njezino odgađanje ima stvarne posljedice - glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg.

"Rusija već mjesecima ima mnogo više municije, Ukrajincima nedostaje topničkih granata u omjeru 1 prema 5, pa čak i 1 prema 10 ovisno o dijelu bojišnice. Vidimo da se obara sve manje ruskih projektila i bespilotnih letjelica zbog nedostatka raketa protuzračne odbrane", rekao je.

ALARM U BUNDESTAGU

Bundestag strahuje da bi odobrena američka pomoć Ukrajini mogla biti posljednja.

"Ovo bi mogao biti posljednji američki paket pomoći za jako dugo vremena - ili čak posljednji uopće", rekao je Anton Hofreiter, šef Europskog odbora u Bundestagu. On smatra da bi "Europljani trebali učiniti mnogo više za Ukrajinu".

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...