ČLANOVI PREDSJEDNIŠTVA BIH ČESTITALI PESAH: U bh. društvu Jevreji su stoljećima dio multireligijske zajednice

Neka univerzalne poruke slobode, nade i vjere u bolje sutra, koje donosi Pesah, budu dio sveukupnog društvenog preobražaja u BiH

  • Društvo

  • 22. Apr. 2024  

  • 1

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović uputio je čestitku predsjedniku Jevrejske zajednice u BiH Jakobu Finciju i svim Jevrejima u Bosni i Hercegovini povodom Pesaha.

-Uvaženi predsjedniče Jevrejske zajednice u BiH gospodine Jakobe Finciju, Vama i svim Jevrejima u Bosni i Hercegovini upućujem najiskrenije čestitke povodom najvećeg jevrejskog praznika Pesaha. U bosanskohercegovačkom društvu Jevreji su stoljećima dio multireligijske zajednice. Jevreji su ugradili svoju kulturu, vjeru, jezik i tradiciju u multikulturalno biće Bosne i Hercegovine, gradeći aktivni suživot u slobodi, miru i uvažavanju s drugim narodima i vjerskim zajednicama - naveo je Bećirović u čestitki. 

Neka univerzalne poruke slobode, nade i vjere u bolje sutra, koje donosi Pesah, kako je poručio, budu dio sveukupnog društvenog preobražaja u Bosni i Hercegovini.

-Od srca želim da Pesah donese radost u vaše domove i srca i da najveći praznik Jevreja provedete u zdravlju, sreći i zadovoljstvu, u krugu porodice, dragih prijatelja i susjeda - kaže se u čestitki predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

I član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uputila je čestitku jevrejskim općinama i svim Jevrejima u Bosni i Hercegovini povodom praznika Pesaha.

- Povodom velikog jevrejskog praznika Pesaha, upućujem vam najsrdačnije čestitke, sa željom da praznični dani budi ispunjeni ljubavlju, mirom i blagostanjem. Neka ovaj veliki praznik nade, spasenja i vjere u bolji život unese radost u srca onih koji ga slave i bude nadahnuće za još veće razumijevanje, uvažavanje i poštovanje drugog i drugačijeg - navodi se u čestitki, saopćila je Služba za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...