MAHIR MEŠALIĆ OBJAVIO: "Kreće operacija čišćenja puta imenovanju Marina Vukoje u Ustavni sud BiH!"

"Umjesto Čolić koja predstavlja 12 zastupnika PD Parlamenta FBiH predložena je Elzina Pirić (PDA) koja u parlamentu jedino predstavlja svoju stranku. Dakle, kreće se u operaciju čišćenje puta imenovanju Marina Vukoje u Ustavni sud BiH", objavio je Mešalić. 

  • Politika

  • 22. Apr. 2024  

  • 2

Federalni zastupnik Mahir Mešalić objavio je na svom Twitter profilu da je vladajuća koalicija krenula u "operaciju čišćenja puta imenovanju Marina Vukoje u Ustavni sud BiH".

"Komisija za izbor i imenovanje PD Parlamenta FBiH, pod predsjedavanjem i na prijedlog Mladena Boškovića (HDZ) predložila je smjenu Dajane Čolić (DF), kao člana Komisije.

Jedini član Komisije ispred Demokratske fronte koji je branio ustavnost i zakonitost rada Parlamenta FBiH smjenjena je uz bespogovorno glasanje članova Komisije iz stranaka Trojke (SDP, NiP, NS).

Umjesto Čolić koja predstavlja 12 zastupnika PD Parlamenta FBiH predložena je Elzina Pirić (PDA) koja u parlamentu jedino predstavlja svoju stranku. Dakle, kreće se u operaciju čišćenje puta imenovanju Marina Vukoje u Ustavni sud BiH", objavio je Mešalić. 

   

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...