DALIJA OREŠKOVIĆ OTVORENO: "Sve što čini državu izgubit ćemo ako se vlast preda HDZ-u"

"Dva su ključna obilježja Plenkovićeve dugovječnosti u vođenju ove države..."

  • Regija

  • 22. Apr. 2024  

  • 0

Tokom vikenda se intenzivno spominjalo kako je velika izvjesnost da će se Domovinski pokret prikloniti HDZ-u, a spominjala su se i četiri ministarstva koja bi oni eventualno preuzeli, a to su kultura, unutarnji poslovi, pravosuđe i regionalni razvoj.
Andrej Plenković je jučer potvrdio pregovore s DP-om iz kojeg tvrde da nipošto neće iznevjeriti svoje glasače.

"Ne postoji opravdanje za svrstavanje uz vlast HDZ-a"

Evo kako je sve to komentirala Dalija Orešković iz koalicije Rijeke pravde:

"Ne postoji opravdanje za svrstavanje uz vlast HDZ-a, samo osobni, ili drugi partikularni interes grupacija kojima Hrvatska nije, niti će ikada biti na prvom mjestu.

Dva su ključna obilježja Plenkovićeve dugovječnosti u vođenju ove države, nabujala korupcija, gora nego u vremenu Ive Sanadera te urušavanje institucija i pokoravanje pravosuđa. Rezultat je sunovrat svega što za što smo se borili u razdoblju kada smo državu stvarali.

Sami pregovori s takvom strankom o formiranju još jedne, treće u nizu HDZ-ove vlade predstavljaju izdaju nacionalnih interesa, a ne samo vlastitih birača. Hrvatska se može spasiti samo tako da se HDZ odspoji od vlasti, a sve ostalo može i mora biti pitanje političkog dijaloga i određivanja prioriteta”, kazala je te dodala:

U javnom prostoru nagomilalo se onih koji relativiziraju tu koruptivnu zarobljenost države, negiraju nemoć institucija i opće poražavajuća stanje demokracije.

Otvoreno pitam, ako nam ovo nisu ključne teme i crta razgraničenja tko je na čijoj strani, oko čega možemo stvarati i graditi budućnost ove zemlje?

Sve što čini državu, izgubit ćemo ako se vlast preda u ruke HDZ-a. Za taj se čin nitko neće moći oprati od osobne odgovornosti i krivnje", kazala je Orešković Indexu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...