NIŠLIJE U ŠOKU: Bulevar Šabana Bajramovića žele dodijeliti vođi Noćnih vukova

O prijedlogu da se Bulevar Šabana Bajramovića dodjeli vođi „Noćnih vukova“ Saši Saviću glasaće se u četvrtak na sjednici Skupštine grada Niša, saopštio je ovaj pokret.

  • Kultura

  • 23. Apr. 2024  

  • 2

"Sve Nišlije je šokirala informacija da će po Šabanu Bajramoviću umjesto postojećeg bulevara biti nazvan Stočni trg, a mi iz Pokreta slobodnih građana Niš smatramo da je ovo klasičan primjer rasizma i lošeg sistemskog odnosa prema Romima, a ovakav odnos prema umjetniku takvog ranga je u najmanju ruku sramotan i skandalozan", saopštio je Ivan Jovanović povjerenik Pokreta slobodnih građana za Niš.

O prijedlogu da se Bulevar Šabana Bajramovića dodjeli vođi „Noćnih vukova“ Saši Saviću glasaće se u četvrtak na sjednici Skupštine grada Niša, saopštio je ovaj pokret.

„15 godina Nišlije hodaju Bulevarom Šabana Bajramovića i svako ko voli svoj grad zna koliko je i samo ovakav prijedlog sramotan, naročito u trenutku kada Nišvil postiže dogovor sa muzejom iz Nju Orleansa da Šaban bude prvi umjetnik iz Srbije koji će sredinom juna tu dobiti postavku“, naveo je Jovanović u saopštenju i dodao:

„Rasistička prirodna Srpske napredne stranke pokazuje ponovo svoje lice i najličje u ideji da se ime Šabana Bajramovića nalazi samo među Romima, a ne među svim građanima Niša, dok se s druge strane naziv bulevaru daje Saviću koji je bio vođa nacionalističke grupe poznate jedino po velikoj ljubavi prema Putinu i Rusiji“.

Pokret slobodnih građana i njen povjerenik za Niš, navodi se u saopštenju, upozoravaju da se Nišlijama na oduzima počast na legendarnog muzičara i da se ne prave dodatne komplikacije građanima Niša sa promjenom dokumenata.

„Ukoliko se ova sramna odluka ipak izglasa kao važeća, prva stvar koju će PSG uraditi po promijeni vlasti biće vraćanje imena Šabana Bajramovića tamo gdje pripada – među sve građane Niša i na njegov bulevar“, saopšteno je iz PGS Niš.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...