LAŽI I DEZINFORMACIJE: Metsola upozorava da se treće zemlje pokušavaju uplesti u europske izbore

"Rekla bih da takvi pokušaji stižu s mnogo različitih mjesta", kazala je.

  • Evropa

  • 23. Apr. 2024  

  • 0

Glasači u Europskoj uniji suočeni su s gomilom laži i dezinformacija koje im se plasiraju uoči izbora za Europski parlament u junu, upozorava njegova predsjednica Roberta Metsola.

Postoje oni koji ne žele uspjeh Europske unije poručila je predsjednica Europskog parlamenta Roberta Metsola.

Malo prije toga belgijska obavještajna služba potvrdila je postojanje mreža kojima je cilj pomoći u izboru proruskih kandidata za zastupnike Europskog parlamenta.

"Rekla bih da takvi pokušaji stižu s mnogo različitih mjesta. U ovom trenutku suočavamo se s onima iz Rusije, promatramo što se događa s Iranom i Kinom. Prilično su otvoreni pokušaji trećih zemalja da se upletu u procese koji se kod nas događaju. No ima ih i iznutra. Neke političke stranke i organizacije jednostavno žive od dezinformacija i svoje birače i pristaše privlače lažima o Europskoj uniji", istaknula je Metsola, prenosi HRT.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...