RAZOČARENJE U ZAGREBU: Luka Modrić karijeru bi mogao nastaviti u...

Modrić je ove sezone nastupio u 38 utakmica, skupio 1860 minuta i zabio dva gola uz šest asistencija.

  • Sport

  • 24. Apr. 2024  

  • 0

Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do jula i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone.Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub. 

"Modrić želi ostati u Realu još jednu sezonu i svojim nogometom se buni protiv onih koji pretpostavljaju da će 30. juna napustiti klub. Njegovi nastupi protiv Manchester Cityja i Barcelone pokazuju da je daleko od mirovine unatoč godinama koje ima. Iz utakmice u utakmicu pokazuje da je jedinstven igrač", piše Marca.

"Gotovo svi u klubu su njegov odlazak uzeli zdravo za gotovo, ali njegove igre i želja za ostankom ne isključuju nijedan scenarij. Modrić je najbolja desetka u povijesti Reala, no još nije razgovarao s čelnicima kluba o produženju."

HVALOSPJEVI ZA NASTUP U EL CLASICU

"On je bio Ancelottijevo iznenađenje u prvih 11 i bio je izvanredan. Kao kapiten, nogometni i duhovni vođa vodio je momčad do pobjede. Odigrao je cijelu utakmicu bez ikakvih znakova slabosti. Ancelotti ga je ostavio do kraja na terenu, a prije njega je mijenjao Kroosa, Viniciusa i Rodryga."

Modrića želi dovesti njegov bivši klub Dinamo i vodeća ekipa slovenske lige Celje, a navodno ima ponude i iz Saudijske Arabije i MLS-a.

"Ove sezone ne igra koliko je očekivao, ali i dalje pokazuje da je jedan od ključnih igrača. Ne treba započeti svih 60 utakmica da bi bio važan igrač. I to se najbolje vidjelo prošle sedmice. Navijači žele da ostane, dobiva ovacije na svakoj utakmici. Modrić se sam osjeća korisnim i važnim te želi ostati."

Modrić je ove sezone nastupio u 38 utakmica, skupio 1860 minuta i zabio dva gola uz šest asistencija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...