PUTIN SE OBRATIO NA SIGURNOSNOM FORUMU: Dodik će govoriti o Rezoluciji o Srebrenici za koju je najavio je da Rusija neće podržati

Putin je tokom svog obraćanja naglasio da je terorizam i dalje najveća prijetnja svijetu.

  • Svijet

  • 24. Apr. 2024  24. Apr. 2024

  • 1

Predsjednik Rusije Vladimir Putin obratio se putem videolinka na Sigurnosnom formu u Sankt Peterburgu.

Putin je tokom svog obraćanja naglasio da je terorizam i dalje najveća prijetnja svijetu.

Lider Rusije je takođe naglasio da se i dalje istražuje teroristički napad koji se dogodio u Moskvi.

Takođe, Putin je istakao da je Rusija spremna da sarađuje sa svima onima koji to žele u novom multipolarnom svijetu.

 - Znam da ste svi fokusirani na zaštitu, nacionalnu sigurnost i stabilnost. Danas je važno sačuvati identitet naroda. Rusija je spremna za sve zainteresovane partnere, da sarađujemo u novom multipolarnom svijetu. Stabilnost je najvažnija - poručio je Putin.

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik također se nalazi u posjeti Rusiji povodom učešća na ovom Sigurnosnom forumu koji će okupiti zvaničnike iz 130 zemalja.

Dodik će se, kako navodi ATV, prvi obratiti učesnicima, među kojima su još Kina, Indija, UAЕ, te mnoge druge zemlje.

Dodik je istakao da će forum biti prilika da učesnike u svom obraćanju upozna sa stavovima RS-a o najavljenoj rezoluciji o Srebrenici.

Napomenuo je da "srpski narod nikada neće pristati na narativ političkog Sarajeva i dijela međunarodne zajednice o navodnom genocidu u Srebrenici." 

Nakon jučerašnjeg sastanka sa sekretarom Vijeća sigurnosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševom, Dodik je istakao i da Rusija neće podržati ovu rezoluciju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...