NIKŠIĆ O JUŽNOJ INTERKONEKCIJI: Sve je ispolitizirano, nećemo moći ovako dalje...

Premijer FBiH je ukazao da se značajan dio političara iz BiH nije odazvao danas da razgovaraju

  • Vijesti

  • 24. Apr. 2024  

  • 4

U Neumu se danas održava Energetski samit koji okuplja brojne stručnjake i političke lidere te predstavnike međunarodne zajednice. 

Medijima se uoči početka samita obratio i premijer FBiH Nermin Nikšić.

On je pozdravio sve prisutne te se zahvalio partnerima iz međunarodne zajednice koja je stigla u velikom broju. Poručio je da izgleda da se međunarodni prijatelji više od domaćih političara trude da se ostvari ono što su lideri preuzeli kao obavezu.

Dodao je da je BiH je složena zemlja po pravnom uređenju pa i nažalosti i po ovoj temi, te i stručne teme u BiH podliježu politizaciji. 

Nikšić je ukazao da se značajan dio političara iz BiH nije odazvao danas da razgovaraju.

"Značajan broj se nije odazvao baš zbog tih politika. Vlada je svjesna svih obećanja koja je dala na početku mandata prema građanima i učinit ćemo sve da dođemo do novih zakona na državnom nivou jer je to naša obaveza. Nećemo moći ovako dalje", kazao je.

- Južna interkonekcija je također ispolitizirana i tu se postavljaju uslovi. Moja želja je da uspijemo održati jedinstvo Vlade. Čini mi se da smo bliže nego prije po pitanju ovog Zakona, ali ne možemo čekati u nedogled. Brzo ćemo se postaviti na način da dođemo do rješenja za građane, da osiguramo još jedan izvor snabdijevanja i da ne ovisimo samo o jednom izvoru gasa, rekao je Nikšić.

(Vijesti.ba)

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...