KAKVA NOĆ U ENGLESKOJ: Šampionski snovi Liverpoola surovo ugašeni na "Goodisonu", United okrenuo Sheffielda, pogledajte sažetke... (VIDEO)

Večeras su odigrane četiri zaostale utakmice 29. kola engleske Premijer lige, a postignuti su sledeći rezultati: Everton - Liverpool 2:0, Manchester United - Sheffield United 4:2, Wolverhampton - Bournemouth0:1 i Crysal Palace - Newcastle 2:0. 

  • Sport

  • 24. Apr. 2024  24. Apr. 2024

  • 0

EVERTON - LIVERPOOL

Gradski derbi Liverpoola je svakako izazvao najveću pažnju, a poslije njega je jasno da Liverpool neće biti šampion u oproštajnoj sezoni Jurgena Kloppa i da će Everton opstati u ligi, uprkos svim problemima i situacije da mu je ove sezone oduzeto čak osam bodova.

Prvo poluvremene na "Goodisonu" donijelo je žestok fudbal sa puno duela, Everton se isprsio ispred favorita, bio opasniji i za takav pristup je nagrađen u 27. minutu. Golom Branthwaitea poveli su sa 1:0. 

Liverpool je nakon toga prijetio u nekoliko navrata, prije svega preko Luisa Diaza, ali nije to bio onaj Liverpool na koji smo navikli. 

"Karamele" su se u drugom poluvremenu povukle, prijetile iz tranzicije i prekida, a najveći rival, koji je večeras tražio 100. pobjedu u gradskom derbiju, nokautiran je u 58. minutu.

McNeil je izveo korner sa lijeve strane, gađao je drugu stativu, a tamo je, pored loše postavljene odbrane Liverpoola, sjajno skočio napadač Dominic Calvert-Lewin i udarcem glavom sa četiri metra matirao Alissona, za 2:0.

Krenuli su potom izabranici Jurgena Kloppa na sve ili ništa, Luis Diaz je u 69. minutu pogodio stativu, bilo je još nekoliko odličnih šansi, Salah je bio blizu, ali se istakao i čuvar mreže Evertona i reprezentacije Engleske Jordan Pickford, pa ekipa sa "Anfielda" nije mogla ni do makar jednog gola.

Na kraju, trijumf Evertona protiv Liverpola na svom stadionu poslije 14 godina!

MANCHESTER UNITED - SHEFFIELD UNITED

Na "Old Traffordu" golijada i nove muke za Erika ten Haga i njegovu očajnu odbranu.

"Fenjeraš" iz Sheffielda je poveo u 35. minutu preko Boglea, a izjednačio je Maguire u 42. Gosti su ponovo stekli prednost u 50. minutu, kada je Čileanac Brereton-Diaz matirao Onanu, da bi se Manchester ponovo vratio pogotkom Brunoa Fernandesa iz penala u 61. minutu.

U finišu je "suhi" kvalitet ipak došao do izražaja, pa je domaći tim slavio pogocima Brunoa Fernandesa u 81. i Højlunda u 85. minutu.

CRYSTAL PALACE - NEWCASTLE

Crystal Palace je u velikoj formi pod novim menadžerom Oliverom Glasnerom, a njegovu snagu je nakon Liverpoola i West Hama osjetio i Newcastle. Dvostruki strijelac bio je Mateta u 55. i 88. minutu.

WOLVERHAMPTON - BOURNEMOUTH

U Wolverhamptonu "minimalac" Bournemoutha golom Semenyoa u 37. minutu. Gosti su meč završili sa desetoricom, zbog crvenog kartona Miloša Kerkeza u 79. minutu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...