PREOKRET U ISTRAZI: Novinar Timesa otkriva - Svjedokinja s mjesta zločina prepoznala Legiju na fotografiji…

On je ispričao i da su se poslije ubistva razmatrali „brojni motivi “ za taj zločin i ubistvo novinarke.

  • Regija

  • 25. Apr. 2024  

  • 1

List Times objavio je tekst koji Milorada Ulemeka Legiju dovodi u vezu sa ubistvom britanske novinarke Jill Dando 26. aprila 1999. godine ispred njene kuće u Londonu. Jedna žena, svjedok, koja se zatekla u blizini mjesta zločina i vidjela muškarca koji bježi, izjavila je da je prepoznala Legiju na fotografiji, rekao je za N1 Dawid Brown, novinar Timesa.

„Fotografija sa mjesta zločina je sa sigurnosne kamere i dosta je zamućena. Ipak, obavljeno je upoređivanje linije kose, vilice, sa tog snimka sa fotografijom Milorada Ulemeka Legije iz tog vremena. Ta svjedokinja je prije 25 godina te kobne noći vidjela čovjeka koji bježi sa mjesta zločina. Kada su joj prvi put pokazali fotografiju Ulemeka iz tog perioda, u utorak uvečer, rekla je da je sigurna da je to čovjek kojeg je vidjela da bježi sa lica mjesta na kojem je ubijena novinarka Jill Dando. Tačnije rekla je – da, to je on“, rekao je u emisiji Newsnight David Brown, novinar Timesa.

On je naveo i da se ne može sto posto tvrditi da je riječ o Ulemeku, ali da se „ne može isključi da je riječ o istom čovjeku“.

„Za ubistvo novinarke osuđen je muškarac po imenu Berry George ali ga je poslije osam godina porota oslobodila. U Scotland Jardu su rekli da neće ponovo otvarati istragu, ali s obzirom na to da postoji i jedan bivši policajac koji ne može da isključi sličnost sa Ulemekom, kao i da je svjedokinja izjavila da je to on, pretpostavljam da će doći do političkog pritiska u Britaniji da ponovo slučaj ponovo otvori“, rekao je britanski novinar.

On je ispričao i da su se poslije ubistva razmatrali „brojni motivi “ za taj zločin i ubistvo novinarke.

„Dendo je učestvovala u više istraživanja o organizovanom kriminalu. Razmatralo se da su je ubili gangsteri, organizacija Ira, a trebalo je da i se uda za jednog ginekologa kraljice Elizabete, pa se sumnjalo da i tu postoji veza. Brojne su teorije ali je ovo jedan od najvećih nerješenih zločina u modernoj historiji Velike Britane“, zaključio je novinar Timesa.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...