DOKLE VIŠE: Tužilaštvo u Srbiji utvrdilo da smrt porodilje može biti posljedica nesavjesnog liječenja

Iz Višeg tužilaštva navode da će, nakon što su imali uvid u izvještaj policije i nalaz Zavoda za sudsku medicinu, predmet proslediti Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju koje je nadležno za krivično djelo teško djelo protiv zdravlja ljudi.

  • Regija

  • 25. Apr. 2024  

  • 0

Obdukcija je pokazala da je uzrok smrti porodilje (37), koja je preminula na porođaju 17. aprila u Zdravstvenom centru Vranje, ruptura materice sa posljedičnim iskrvarenjem, saopštili su iz Višeg javnog tužilaštva u Vranju. Navode da to znači da se može raditi o nesavjesnom pružanju ljekarske pomoći koje se može kvalifikovati kao teško djelo protiv zdravlja ljudi, prenose "Južne vesti".

Iz Višeg tužilaštva navode da će, nakon što su imali uvid u izvještaj policije i nalaz Zavoda za sudsku medicinu, predmet proslediti Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju koje je nadležno za krivično djelo teško djelo protiv zdravlja ljudi.

Policijski službenici su prikupili potrebna obaveštenja i od supruga preminule M. A, koji je je zahtjevao da nadležni državni organi utvrde uzrok smrti i pridružio se krivičnom gonjenju, ukoliko se utvrdi da je neko krivično odgovoran za smrt njegove supruge, stoji u saopštenju VJT Vranje.

Podsjetimo, nakon što je porodilja preminula tokom porođaja, iz Višeg javnog tužilaštva saopštili su da su iz Zdravstvenog centra Vranja načinili niz nepravilnosti, kao i to da smrt nisu prijavili niti policiji, niti Tužilaštvu.

Inspekcija Ministarstva zdravlja je naložila unutrašnju kontrolu provjere rada, a potom i spoljnu provjeru rada, ali detalja o tim provjerama nema.

Šest dana nakon smrti porodilje odlukom direktora Zdravstvenog centra Vranja Saše Đorđevića smijenjen je i načelnik Službe za ginekologiju i akušerstvo Dragan Veličković, ali razlog smjene nisu naveli, navode „Južne vesti“.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...