SMANJENA VIDLJIVOST: Oblaci prašine i pijeska iz sjeverne Afrike prekrili gradove u Turskoj

Ovaj fenomen je bio vidljiv i u susjednoj Grčkoj gdje je u Atini prethodnog dana nebo postalo narandžasto.

  • Šareni svijet

  • 25. Apr. 2024  

  • 0

Oblaci prašine i pijeska iz Sjeverne Afrike nadvili su se u četvrtak nad nekoliko gradova u Turskoj. 

Oblaci prašine prešli su iz sjeverne Afrike u zapadnu Turkiye, a u Istanbulu i Izmiru smanjena je vidljivost, naročito u saobraćaju.

Demet Karnak, renomirana stručnjakinja s Odsjeka za bolesti pluća Medicinskog fakulteta Univerziteta u Ankari, upozorila je građane da ostanu u zatvorenom prostoru.

Ona je naglasila da čestice koje se prenose vazduhom mogu dovesti do različitih zdravstvenih problema, posebno kod osoba s astmom, hroničnom opstruktivnom plućnom bolesti i onih s oslabljenim imunološkim sistemom, prenosi Anadolija.

Ovaj fenomen je bio vidljiv i u susjednoj Grčkoj gdje je u Atini prethodnog dana nebo postalo narandžasto.

Među pogođenim gradovima je i libijski Tripoli.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...