VELIKE POPLAVE U AFRICI: U Tanzaniji poginulo najmanje 155 osoba, nevrijeme zahvatilo i susjednu zemlju (FOTO)

Poplave su zahvatile i Keniju, koja s Tanzanijom graniči.

  • Svijet

  • 25. Apr. 2024  25. Apr. 2024

  • 0

U poplavama u Tanzaniji poginulo je 155 ljudi, a ozlijeđeno ih je najmanje 236, potvrdio je večeras premijer te zemlje Kassim Majaliwa.

Oštećeno je više od 10.000 kuća, a više od 200.000 ljudi je pogođeno poplavama, rekao je Majaliwa. Dodao je i da su obilne El Nino kiše, popraćene jakim vjetrovima i poplavama te klizištima u raznim dijelovima zemlje, uzrokovale negativne posljedice kao što su smrtni slučajevi, šteta na usjevima, kućama i imovini, infrastrukturi poput cesta, mostova i željeznica, prenosi CNN.

Poplave su zahvatile i Keniju, koja s Tanzanijom graniči.

Od utorka su najmanje 32 osobe poginule u poplavama u Keniji, javlja Ured UN-a za koordinaciju humanitarnih poslova.

U Keniji je od sredine marta zabilježena jaka kiša, no pljuskovi su se tokom prošle sedmice pojačali, nakon čega je došlo do masovnih poplava koje su tamo pogodile 103.500 ljudi, prenosi Jutarnji.

image

Poplave u Tanzaniji (Foto: AFP)

image

Poplave u Tanzaniji (Foto: AFP)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...