VOŽD IZ LAKTAŠA U DELIRIJU: „BiH je u prethodnom ratu bila išarana, ali sada jasno postoji entitetska linija…“

-Naša politika nije bosansko-hercegovačka politika, mi nismo bosansko-hercegovačke patriote. Јa sam na primjer srpski patriota, kazao je Dodik ne znajući da glasanje o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici neće biti drugog maja.

  • Politika

  • 26. Apr. 2024  

  • 6

-Drugog maja će biti potpisana smrtna presuda Bosni i Hercegovini kao nekoj mogućoj zajednici, istakao je predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik za RTRS.

-Mi u suštini ne trebamo ništa da činimo, do odbrane funkcionalne nadležnosti. Dakle, mi ne pripremamo nikakav rat, ali shvatamo da ima pojedinaca koji ne razmišljaju tako, kazao je Dodik.

-Bosanskim muslimani gotovo identično čine i rade, u smislu želje postavljanja unitarne Bosne, a asistenciju im pruža Amerika. Dešava se ozbiljan udarac na srpski narod, koji mi moramo da dočekamo, ako se usvoji ta rezolucija, mi moramo da napravimo našu nacionalnu strategiju izlaska iz tog. To podrazumijeva zajedničko djelovanje Srba iz Srpske, Srbije, ali i bilo gdje se nalazili. Prilagodićemo se novim okolnostima, jer mislimo da nakon tog ne vidimo način građenja zajedničkog života sa Bošnjacima, navodi Dodik.

-BiH je u prethodnom ratu bila išarana, ali sada jasno postoji entiteska linija, koja je odbranjena u prethodnim okupljanjima.

Imamo dovoljno snage da zadržimo naš subjektivitet, pa čak i samostalnost. Ono što mi radimo u političkom smislu, je borba za ono što imamo, za naša prava, koja su sva napadnuta. Naša politika je odgovorna, nacionalna i državna politika za Srpsku. Naša politika nije bosansko-hercegovačka politika, mi nismo bosansko-hercegovačke patriote. Јa sam na primjer srpski patriota, kazao je Dodik ne znajući da glasanje o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici neće biti drugog maja.

-To što neko pokušava, da me napravi negativcem jer sam dobar sa Putinom, je za mene izuzetno pozitivna stvar. Јa ću se najmanje još jednom u ovoj godini sresti sa Putinom i imaćemo o čemu da razgovaramo, rekao je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...