NA 125 GODINA TUZLANSKE GIMNAZIJE: Otkriven mural Mirzi Delibašiću u rodnom gradu

Autor murala je Mijan Mujačić.

  • Sjećanje

  • 26. Apr. 2024  

  • 2

Gimnazija "Meša Selimović" Tuzla danas obilježava 125 godina postojanja.

Tom prigodom pripremljen bogat program za sve prijatelje škole, a kao centralni dio bilo je predstavljanje murala "Mirza Delibašić-Kinđe".

Svi koji su prisustvovali obilježavanju ovog značajnog jubileja, 125 godina Gimnazije "Meša Selimović", su bili preplavljeni emocijama, ali i punih srca jer vidimo da se i današnje mlade generacije gimnazijalki i gimnazijalaca odgajaju u duhu istinskih vrijednosti i da im se kao uzori predstavljaju velikani poput našeg Kinđeta

Autor murala je Mijan Mujačić.

Podsjećamo, Mirza Delibašić jedan je od najboljih košarkaša Bosne i Hercegovine svih vremena. Rođen je u Tuzli 9. januara 1954. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...