ŠEF KABINETA ŽELJKE CVIJANOVIĆ NE ZNA KUD UDARA: Prisjeo mu istup Milana Blagojevića, spominje i Zlatka Lagumdžiju…

-To što Blagojević unosi smutnju i vodi svoje lične ratove u trenutku dok se Srbija i Srpska u neravnopravnoj borbi bore za vitalne nacionalne interese, govori najviše o njemu i njegovoj neusklađenosti ambicija i mogućnosti, kazao je on.

  • Društvo

  • 28. Apr. 2024  28. Apr. 2024

  • 0

Izlivi neutemeljenog kritizerstva od strane Milana Blagojevića očigledno su plod njegovih neostvarenih ličnih ambicija, izjavio je Dušan Petrović, šef Kabineta člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović..

-Blagojeviću bi najbolje bilo da se kandiduje za predsjednika Republike ili člana Predsjedništva, ili čak i za predsjednika Srbije, jer i tamo često dijeli lekcije, pa da na djelu pokaže svoju političku genijalnost.

Valjda je Blagojeviću jasno da u slučaju da Predsjedništvo nije imenovalo bošnjačke ambasadore, uključujući i Lagumdžiju, ne bi bili imenovani ni ambasadori iz Republike Srpske. U najmanju ruku je čudno to što Blagojević kao pravnik opravdava Lagumdžijine ilegalne postupke činjenicom da je imenovan od Predsjedništva BiH. Blagojević danima vergla o Lagumdžiji, kao da mu je imenovanjem dato pravo da se ponaša tako kako se ponaša, poručio je očajni Petrović.

-To što su ambasadori imenovani, ne daje im za pravo da djeluju mimo Ustava i zakona, što je Lagumdžija uradio i zbog čega je srpski član protiv njega podnijela krivičnu prijavu. Srpski član Predsjedništva je u više navrata pisala i jasno stavila do znanja organima UN i zemljama članicama da je rezolucija o Srebrenici predložena mimo procedura, uz grubo kršenje Ustava i zakona. Trenutna panika u misijama zemalja sponzora rezolucije, kao i samo odgađanje izjašnjavanja, dokazuju da je to, uz nadljudsko zalaganje predsjednika Srbije, dalo ozbiljne rezultate, kazao je Petrović.

-To što Blagojević unosi smutnju i vodi svoje lične ratove u trenutku dok se Srbija i Srpska u neravnopravnoj borbi bore za vitalne nacionalne interese, govori najviše o njemu i njegovoj neusklađenosti ambicija i mogućnosti, kazao je on.

Podsjetimo, profesor Ustavnog prava, Milan Blagojević kaže da je simptomatično to što Cvijanovićeva nije zahtijevala održavanje vanredne sjednice Predsjedništva BiH na kojoj bi se raspravljalo i odlučilo o tome da li je Predsjedništvo BiH rezoluciju o Srebrenici i da li je Predsjedništvo za to da bude njen sponzor.

On kaže da je Poslovnik Predsjedništva BiH u vezi s tim veoma jasan.

-On u članu 23 propisuje da predsjedavajući Predsjedništva BiH mora sazvati vanrednu sjednicu Predsjedništva kad god to zatraži bilo koji član Predsjedništva, a član 24 Poslovnika propisuje da se dnevni red vanredne sjednice prihvata bez glasanja - navodi Blagojević.

On dalje kaže "da je Cvijanovićeva samo predložila da Predsjedništvo na vanrednoj sjednici glasa o Lagumdžijinoj rezoluciji, ne postoji mogućnost da ostala dva člana Predsjedništva onemoguće glasanje o tome".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...