ŽENA SE ŽALILA NA BOL U NOZI: Ljekar je otpustio kući, ona ujutru umrla

Imala je samo 44 godine i iza sebe ostavlja dvoje maloljetne djece od 13 i 9 godina.

  • Hronika

  • 28. Apr. 2024  

  • 0

Tragičan slučaj smrti pacijentkinje iz Sremske Mitrovice, Nataše Žabić (44), desio se u četvrtak, nedugo nakon što ju je ljekar otpustio sa pregleda.

Nataša Žabić je preminula u četvrtak, a kako se saznaje, uzrok smrti se povezuje sa plućnom tromboembolijom, nastale najverovatnije od tromba koji je krenuo iz noge na koju se i žalila. Ljekar je, nakon pregleda i prepisane terapije, odlučio da pacijentkinju pusti na kućno liječenje. Međutim, nedugo zatim Nataša Žabić je preminula.

Nataša je već bila primljena u bolnicu 31. marta zbog sumnje na upalu slijepog crijeva, nakon čega je podvrgnuta operaciji i otpuštena sa bolničkog liječenja. Ponovo se obratila bolnici 25. aprila zbog otečene noge, nakon čega je upućena na kućno liječenje.

Protiv ljekara koji je bio uključen u ovaj slučaj podnijeta je krivična prijava, a očekuje se unutrašnja kontrola kako bi se istražile okolnosti vezane za ovu tragediju, piše Kurir pozivajući se na nezvanična saznanja.

Natašin brat Saša kaže da smatra da je njegova sestra preminula uslijed nebrige ljekara.

"Nataša je primljena u bolnicu zbog bolova u stomaku i povraćanja 31. marta. Sutradan je operisana zbog puknutog slijepog crijeva. Iako je izašla iz bolnice 16. aprila, povremeno je imala temperaturu, ali uprkos tome, nije dobila terapiju protiv tromboze. Na otpusnoj listi je imala uput da se u slučaju komplikacija vrati na odjeljenje. Nataša je osjetila jake bolove u lijevoj nozi koja je počela da joj otiče. Otišla je u Dom zdravlja gdje je hitno poslata na hirurgiju zbog tromboze", priča Saša i dodaje:

"Međutim, dežurni doktor je nije primio na odjeljenje, poslao je nazad u Dom zdravlja, iako je situacija bila ozbiljna. Kroz poznanstvo, uspjeli smo da zakažemo pregled kod drugog doktora za sutradan u osam sati. Nažalost, Nataša je preminula ujutru u sedam sati, sat vremena prije zakazanog pregleda. Zvaničan nalaz sa obdukcije je pokazao da je uzrok smrti plućna embolija uslijed tromba. Smatram da je Natašu ubilo neprimanje u bolnicu, gdje bi primila potrebnu terapiju".

Nataša je imala samo 44 godine i iza sebe ostavlja dvoje maloljetne djece od 13 i 9 godina.

Nataša će biti sahranjena ove nedjelje, a porodica je najavila da će podnijeti tužbu protiv bolnice i ljekara.

Očekuje se da će istraga pružiti više informacija o tome kako je došlo do ove nesreće te da će biti preduzete odgovarajuće mjere kako bi se osigurala sigurnost i kvalitet zdravstvene zaštite za sve pacijente.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...