NEKAD JE BOLJE ŠUTJETI: Saopštenje SDP-a uprošteno zvuči ovako - "I SDA je izdala, pa hoćemo i mi!?"

Da nije smiješno bilo bi tragično

  • Politika

  • 28. Apr. 2024  

  • 1

Da nije smiješno bilo bi tragično. U vrijeme jako teške, čak alarmantne situacije u Bosni i Hercegovini SDP koji čini vlast po vertikali piše saopćenje da odgovori Stranci demokratske akcije koja je jučer istakla sve loše poteze 'Trojke', a dio 'Trojke' uz SDP su i NIP i Naša stranka, piše novinska agencija Patria.

Dakle, SDA govorila je o sadašnjem trenutku iz ugla opozicije, a SDP da bi opravdala svoje djelovanje piše da su vještinu izdaje ustanovili članovi SDA, tačnije kažu SDA je to odavno specijalizirala. I da se uzme istinitim ova premisa pravo pitanje za SDP je zašto su nastavili dobro utabanim stazama!? Na to nisu odgovorili!

Tako ističu da je SDA svojim glasovima 2018. omogućila SNSD-u i HDZ-u BiH apsolutnu kontrolu nad svim procesima na državnom nivou. Ne objašnjavaju zašto su oni 2023. ponovili istu grešku dajući SNSD-u četvrtog delegata, iako su imali priliku iz opozicije sve ove godine gledati rezultate tog pogubnog poteza. Ne, oni su učinili isto. Potpunu kontrolu u Domu naroda PSBiH dali su u ruke Milorada Dodika, a da dobro znaju šta se desilo te 2018. naveli su i u saopštenju.

Glasanjem za Dušanku Majkić umjesto Mirka Šarovića, omogućili su SNSD-u apsolutnu kontrolu u Domu naroda Bosne i Hercegovine, odnosno četiri od pet mjesta iz RS-a u ovom entitetu. Oni su glasali i za HDZ-ovog četvrtog delegata i ovim strankama omogućili apsolutnu većinu u omjeru 8:7 od 15 ruku Domu naroda”, navode.

Narod je davno rekao da je zlatna svaka neizrečena, posebno kada vas argumenti i činjenice, koje već odavno nisu bitne u BiH, sprečavaju u tome da nekome držite pridike, a vi činite isto. Grijeh SDP-a je ipak malo veći, jer SDA je 2018. ‘ušla u grijeh’, a SDP ga ponovio. Dakle, ipak žele učiti na vlastitom iskustvu, a sada se očito takmiče sa stranaka opozicije, ne po dobru, nego ko je više izdaje učinio!?

Kažu i da SDA je pristala na disbalans u imenovanju direktora na državnom nivou u korist SNSD-a koji je Trojka vratila. Ne umanjujući grijeh SDA, valjda u SDP-u znaju računati, pa vidjeti da obećanje iz decembra 2022. godine kada je obećan paritet 12-12-12 kada je riječ o direktorima državnih institucija nije desio, pa su Bošnjaci još uvijek oštećeni.

To što SDP nabraja grijehe SDA ne umanjuje njihov, jer na vlast su valjda došli da mijenjaju stvari, a ne da saopštavaju kako su I oni prije isto tako radili!

Građani BiH od toga nemaju ništa, pa valja vlasti podsjetiti da smo u totalnoj blokadi, da imamo zastoj u reformama, a da je ‘evropski Dodik’, kako su mu tepali, bio balon od sapunice, koji je pukao i ostao je samo Milorad Dodik. Vlast je odgovorna za svaki naredni korak, svaki uspjeh i nesupjeh njima će biti pisan, a u ovom trenutku malo je štihiranog ispred uspješno obavljenog posla.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...