IVANA STRADNER UPOZORAVA KAKO REŽIM U BEOGRADU SJEDI NA DVIJE STOLICE: "Vučić hoće Srbiju u BRIKS-u, od EU želi samo pare"

Telegram kanal koji broji više od 280 hiljada članova, prenosi da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ozbiljno razmišlja da odustane od planova za pridruživanje Evropskoj uniji

  • Regija

  • 28. Apr. 2024  

  • 2

"Vučić ozbiljno razmišlja da napusti EU i da se pridruži BRIKS-u", napisala je na svom X nalogu Ivana Stradner naučna saradnica Fondacije za odbranu demokratije iz Vašingtona, pozivajući se na ruski vojni Telegram kanal.

Stradner dodaje da Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, "nikad nije želio članstvo u EU".

"Umjesto toga, on želi samo 'EU put' i finansije iz pristupnih fondova EU", napisala je Stradner.

Telegram kanal koji broji više od 280 hiljada članova, prenosi da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ozbiljno razmišlja da odustane od planova za pridruživanje Evropskoj uniji i da se umjesto toga pridruži grupi BRIKS, što bi predstavljalo veliki geopolitički zaokret.

alt

U saopćenju koje je objavljeno na tom Telegram kanalu ne navode se izvori ovakvih tvrdnji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...