DINKO GRUHONJIĆ O REZOLUCIJI O SREBRENICI: "Vučić, Vulin i Dodik nazivaju Srbe genocidnim narodom"

"Priča o Srbima kao genocidnom narodu dolazi isključivo iz usta visokih funkcionera Vučićevog režima kao i samog Vučića, zatim opskurnog Aleksandra Vulina i njemu sličnih kao i Milorada Dodika u entitetu RS", kaže Gruhonjić

  • Politika

  • 28. Apr. 2024  

  • 1

Ko Srbe i srpski narod naziva genocidnim?

Da li su to predstavnici bošnjačke politike? Da li su to Hrvati ili Ostali. Odgovor je – sami politički vrh srpske politike – dva Aleksandra, Vučić i Vulin i jedan Milorad, Dodik.

"Podizanje tenzija uoči usvajanje Rezolucije o Srebrenici u Vijeću Evrope dolazi samo sa jedne strane, one u čije se ime činio genocid, ratni zločini i silovanja. Srbija, Rusija i Sjeverna Koreja na jednu a gotovo čitav svijet na drugu stranu. Profesor na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu Dinko Gruhonjić objašnjava za Hayat televiziju ko su oni koji Srbe nazivaju genocidnim i zašto to rade.

"Priča o Srbima kao genocidnom narodu dolazi isključivo iz usta visokih funkcionera Vučićevog režima kao i samog Vučića, zatim opskurnog Aleksandra Vulina i njemu sličnih kao i Milorada Dodika u entitetu RS. Oni su ti koji jedni na svijetu govore o Srbima kao genocidnom narodu. Ne postoje genocidni narodi, to je aksiom, za to ne treba biti naučnik da bi znao da genocidni narodi ne postoje. Međutim, postoje oni koji su odgovorni za masovne zločine, silovanja, etničko čišćenje i na kraju genocid. Oni imaju svoje ime i prezime. Neki od njih koji su bili visoko pozicionirani u Srbiji na državnim funkcijama i entitetu RS su osuđeni na zaslužene zatvorke kazne od kojih su neki i doživotne robije. Režim u Srbiji i režim u Banja Luci uporno insistitiraju da Srbima svale genocidnost na leđa, da po njihovoj logici svaki Srbin treba da bude Ratko Mladić", kazao je Gruhonjić za Hayat.

Ovo je platforma kojom pomenuti trojac vlada i manipuliše, objašnjava Gruhonjić.

Dvojica Aleksandara, Vučić i Vulin su 90-ih godina učestvovali u vlasti u Srbiji koja je odgovorna za brojne zločine u Hrvatskoj, BiH i na Kosovu. Pomenuti dvojac je odgovoran i za NATO bombardovanje Srbije 1999.godine.

"Guranjem svih Srba u zločinački tabor oni pokušavaju da saperu krivicu sa sebe, odnosno da za to okrive čitav jedan narod", zaključuje Gruhonjić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...