IRFAN ČENGIĆ NAJAVIO: Na izborima u Starom Gradu koristit će se nove tehnologije

Izrazio je žaljenje što Parlamentarna skupština BiH nije donijela izmjene Izbornog zakona BiH, te je morao djelovati visoki predstavnik

  • Politika

  • 28. Apr. 2024  

  • 0

 Na izborima u Starom Gradu će se koristiti nove tehnologije, objavio načelnik ove sarajevske općine Irfan Čengić. Kako je naveo, ranije je uputio dopis prema Centralnoj izbornoj komisiji BiH u kojem je iskazao spremnost da Stari Grad bude jedna od lokalnih zajednica u kojoj će se koristiti nove tehnologije. 

- Ove sedmice sam obaviješten da je CIK izabrao Općinu Stari Grad Sarajevo da bude dio pilot projekta na predstojećim lokalnim izborima u kojoj će se koristiti nove tehnologije. Dok sam bio u Parlamentu, borio sam se za uvođenje novih tehnologija u izborni proces. Sada kao načelnik, želim da budemo među prvima u BiH koji će uvesti nove tehnologije.

Cijelu karijeru, svoje političko djelovanje temeljim isključivo na podršci koju dobijem od naroda, zato smatram da je važno zaštititi glasove naroda – naveo je Čengić na društvenim mrežama.

Izrazio je žaljenje što Parlamentarna skupština BiH nije donijela izmjene Izbornog zakona BiH, te je morao djelovati visoki predstavnik.

- Podsjećam da je i 2022. godine visoki predstavnik mijenjao Izborni zakon, te su nakon mnogih radikalnih izjava, svi političari učestvovali u izbornom procesu po pravilima koja su nametnuta. Lokalni izbori će biti raspisani u narednih 10-tak dana, a održat će se 6. oktobra – naveo je Čengić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...