RAZGOVARALI BIDEN I NETANYAHU: Američki predsjednik ponovio svoj stav o invaziji Rafaha

"Predsjednik je potvrdio svoju čvrstu predanost izraelskoj sigurnosti", navodi se u priopćenju

  • Svijet

  • 28. Apr. 2024  

  • 0

"Američki predsjednik Joe Biden danas je razgovarao s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom i ponovio svoj jasan stav o mogućoj invaziji pograničnog grada Rafaha", objavila je Bijela kuća.

U priopćenju Bijele kuće nisu otkriveni detalji toga razgovora. Washington je rekao da ne može podržati operaciju na Rafah bez odgovarajućeg humanitarnog plana.

 

Nešto ranije glasnogovornik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost John Kirby rekao je da se Izrael složio poslušati američke zabrinutosti i zamisli prije početka invazije. Dva čelnika su posljednji put razgovarala telefonski 13. travnja, nakon što je Iran pokrenuo raketni i napad dronovima na Izrael.

"Predsjednik je potvrdio svoju čvrstu predanost izraelskoj sigurnosti", navodi se u priopćenju.

Biden i Netanyahu su razgovarali i o pregovorima koji bi trebali osigurati puštanje nekih talaca koji su u zatočeništvu od 7. listopada, uz dogovor primirja u Gazi. Također su raspravljali o ubrzanoj dostavi humanitarne pomoći, uključujući i pripreme da se otvore novi prijelazi u Gazu.

"Predsjednik je naglasio potrebu da se taj ritam nastavi i poboljša u punoj suradnji s humanitarnim organizacijama", piše u priopćenju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...