ZAŠTO JE NERVOZAN ALEKSANDAR VUČIĆ: Na press konferenciji omalovažavao Slobodnu Bosnu i vrijeđao njene novinare... (VIDEO)

Njeni navodi objavljeni na našem portalu bili su jedno od pitanja na Vučićevoj današoj pres-konferenciji na što je on burno reagovao. 

  • Mini market

  • 29. Apr. 2024  29. Apr. 2024

  • 16

Slobodna Bosna prenijela je jučer upozorenje naučne saradnice Fondacije za odbranu demokratije iz Washingtona Ivane Stradner koja je, pozivajući se na pisanje na ruskoj mreži Telegram, objavila da "Vučić ozbiljno razmišlja da napusti EU i da se pridruži BRIKS-u".

Stradner je dodala da Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, "nikad nije želio članstvo u EU".

"Umjesto toga, on želi samo 'EU put' i finansije iz pristupnih fondova EU", napisala je Stradner.

Njeni navodi objavljeni na našem portalu bili su jedno od pitanja na Vučićevoj današoj pres-konferenciji na što je on burno reagovao. 

"To je sve samo ne slobodna", dobacio je Vučić novinarki Pinka dok je postavljala pitanje.

Nakon što je završila sa pitanjem, Vučić je počeo svoj logoreični nastup referirajući se na tekstove u medijima koji nemaju veze sa postavljenim pitanjem. 

"Kako ona zna o čemu ja razmišljam. Jesu mi neki čip ugradili ili nešto pa su sada krenuli da se bave time šta razmišljam, šta sanjam, o čemu maštam. Jesu oni svi poludeli zajedno. Čuj Vučić sanja i Vučić mašta... i to nije prvi put da čitam (to se u tekstu Slobodne Bosne uopće ne navodi, op. SB). Odakle, bre, vi ludaci znate o čemu ja sanjam?", kazao je Vučić. 

Na konstataciju novinarke kako je izvor tvrdnji Ivane Stradner ruski Telegram, on odgovara: 

"Ona čita sa ruskog telegrama da ja sanjam da idem u BRIKS. Ja svašta drugo sanjam ali to ne sanjam. Vidite da nisu normalni svi zajedno. Sve za lečenje, samo je pitanje ko su doktori. Što se toga tiče, da ja BRIKS izuzetno poštujem, ali se Srbija nalazi na evropskom putu i srbija će ostati na evropskom putu. Uprkos svim pokušajima nekih koji govore da se zalažu za Srbiju na evropskom putu, da Srbiju sa evropskog puta oteraju. Ne. Ostaćemo na evropskom putu.

Naravno da se oni nerviraju što ostajemo na evropskom putu. A to da ćemo ući u EU za godinu, dve ili tri - nećemo naravno. Ne zbog nas već zbog njih. I svima onima kojima obećavaju da će da uđu za godinu dve ili tri, ti su mnogo glupi pa im veruju. I opet ćete da vidite da je Vučić bio u pravu. Ali bićemo na evropskom putu i bićemo tvrdoglavo na evropskom putu", zaključio je Vučić. 

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...