ALONSO JE "POŽUTIO": Heroj Leverkusena neće voditi svoj klub u sljedećoj prvenstvenoj utakmici

Bez španskog stručnjaka na klupi njemačke ekipe u sljedećoj prvenstvenoj utakmici.

  • Sport

  • 29. Apr. 2024  29. Apr. 2024

  • 0

Fudbaleri Bayer Leverkusena su u subotu ponovo na čudesan način izbjegli poraz u posljednjim sekundama utakmice, budući da su na svom terenu u okviru 31. kola Bundeslige remizirali 2:2 protiv Stuttgarta. 

Iako je Stuttgart pola sata prije kraja susreta imao prednost od 0:2, Bayer je ipak u 61. minuti i 96. minuti postigao dva gola, pa je na kraju izbjegao poraz i na taj način je nastavio niz neporaženosti u svim zvaničnim utakmicama, prenosi Oslobođenje.

Ipak, ono što je loše za ekipu iz Leverkusena je to što je trener Xabi Alonso dobio žuti karton zbog prigovora sudiji tokom utakmice, pa mu je to bio četvrti put žuti karton ove sezone u Bundesligi, a to znači da će morati odraditi kaznu u sljedećem kolu.

U sljedećem kolu, tačnije u nedjelju, Bayer će igrati gostujući susret protiv Eintrachta, pa će tako Leverkusen protiv ekipe iz Frankfurta voditi jedan od Alonsovih pomoćnika.

Inače, Bayer je osigurao naslov prvaka Njemačke prije dvije sedmice. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...