NISU MU SE DOPALE VIJESTI IZ BERLINA: Dodik brutalno napao crnogorskog premijera

Dodik je poručio da je Milo Đukanović poražen na izborima, ali politika koja je po pravilu na štetu Srba u Crnoj Gori je, kako kaže, nažalost, pobijedila.

  • Politika

  • 29. Apr. 2024  

  • 4

Najava crnogorskog premijera Milojka Spajića da će podržati rezoluciju o Srebrenici je moralno, politički i historijski katastrofalna, poručio je predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik

"Ako nisu vodili računa o stigmi koja se ovom rezolucijom nameće cijelom srpskom narodu, mogli su se bar zapitati kako će se osjećati blizu 40 posto državljana Crne Gore koji se izjašnjavaju kao Srbi", poručio je Dodik na svom nalogu X.

Dodik je poručio da je Milo Đukanović poražen na izborima, ali politika koja je po pravilu na štetu Srba u Crnoj Gori je, kako kaže, nažalost, pobijedila.

"To je večeras potvrdio i premijer Spajić", rekao je Dodik.

Podsjećamo, crnogorski premijer Milojko Spajić večeras je u Berlinu potvrdio da će Crna Gora glasati za rezoluciju o Srebrenici ali da je neće kosponzorirati kao što se zahtijevalo. 

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...