POZNATI PSIHIJATAR O BRITNEY SPEARS: "Ona je u opasnosti, kada imate mentalnu bolest ovog stepena..."

Ili će povrijediti sebe, možda nekog drugog ili bi mogla biti pod novim skrbništvom jer se ne može brinuti o sebi, upozorava doktor

  • Estrada

  • 30. Apr. 2024  

  • 0

Nakon višegodišnje bitke oko skrbništva, pop pjevačica Britney Spears izgubila je na sudu, a određeni dio javnosti i dalje strahuje za nju. Holivudski psihijatar, doktor Charles Sophy, kazao je, prenosi Daily Mail, da je popularnoj pjevačici potrebna skrb jer je "potpuno disfunkcionalna" i u ozbiljnoj opasnosti od bankrota.

"Ne, to me uopće ne iznenađuje jer je skrbništvo tu s razlogom i iako, kao što ste rekli, možda nije bilo s pravom osobom, stvarni proces mora biti uspostavljen. Kada imate mentalnu bolest ovog stepena, potrebna vam je takva struktura, nadzor i što je najvažnije, da uzimate lijekove", objasnio je psihijatar.

Podsjetimo, Spears je dodijeljeno skrbništvo 1. februara 2008., a sutkinja Reva Goetz postavila je njenog oca, Jamesa Spearsa, i advokata Andrewa M. Walleta za skrbnike. To se dogodilo kada je odbila prepustiti skrbništvo nad svojim sinovima bivšem, Kevinu Federlineu, pa je bila predana na psihijatrijski odjel i stavljena na čekanje.

Nastavila je raditi i izdavati albume tokom svog skrbništva, iako je ponovno otišla na psihijatrijski odjel 2019. zbog stresa izazvanog skoro smrtonosnim puknućem debelog crijeva njenog oca. Iste se godine također izvještavalo da je Spears protiv svoje volje pod skrbništvom, koje je navodno trebalo završiti 2009., pa je pokrenuta inicijativa #FreeBritney.

Skrbništvo je završeno u novembru 2021. godine, iako su izvještaji iz 2019. tvrdili da pjevačica nije uzimala svoje lijekove. Sophy vjeruje da je ova posljednja situacija sa Spears također nastala zato što ona ne uzima svoje lijekove.

"Njezino ponašanje je nestalno - manično troši novac, nesmotrena je, uništava ljude oko sebe, niko se ne može osjećati sigurnim u njezinoj blizini, niko je ne može kontrolirati, ona je potpuno izvan kontrole na mnogim razinama", objasnio je Sophy, a TMZ navodi da je Britney u "ozbiljnoj opasnosti", psihički i financijski, te da nema nadzora i ima "šokantne promjene raspoloženja."

"Ovakve situacije na kraju naiđu na zid. Ili će povrijediti sebe, možda nekog drugog ili bi mogla biti pod novim skrbništvom jer se ne može brinuti o sebi. Svaka od tih situacija gurnut će je na mjesto gdje joj se onda mogu davati lijekovi protiv njezine volje", dodao je psihijatar.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...